Νέα - Ανακοινώσεις

Δημιουργικές Συνταγές με ορεινό κάστανο ν. Χανίων

03 March 2021

Ανακοίνωση – Πρόσκληση Συμμετοχής

στη Δράση «Δημιουργικές Συνταγές με ορεινό κάστανο ν. Χανίων»

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) στο πλαίσιο του έργου: “Διερεύνηση δυνατοτήτων διατήρησης του ιδιόρρυθμου γενετικού υλικού καστανιάς  του ν. Χανίων μέσω της προστασίας γενοτύπων των εντόπιων ποικιλιών και της ενίσχυσης της εμπορευσιμότητας του κάστανου.  Πιλοτική εφαρμογή”, Δικαιούχος: Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος – ΥΠΕν, Χρηματοδότηση: Πράσινο Ταμείο, Συνεργαζόμενος φορέας:  Διεύθυνση Δασών Χανίων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης οργανώνει δράση με θέμα: «Δημιουργικές Συνταγές με ορεινό κάστανο ν. Χανίων» και στόχο τη συγκέντρωση και διάδοση πρωτότυπων συνταγών με βασικό υλικό το ορεινό κάστανο ν. Χανίων.

Η συγκεκριμένη δράση αναμένεται να συμβάλλει στην ευρύτερη αξιοποίηση του ορεινού κάστανου ν. Χανίων στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική και την προώθησή του από τις τοπικές επιχειρήσεις της εστίασης και του τουρισμού, με απώτερο στόχο τη διαφύλαξη των καστανεώνων του ν. Χανίων και την ανάδειξη και ενίσχυση ενός τοπικού προϊόντος με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και δυναμική.

Η πρόσκληση αφορά μάγειρες και ζαχαροπλάστες που καλούνται να δημιουργήσουν μια πρωτότυπη μοναδική συνταγή με βασικό υλικό το ορεινό κάστανο ν. Χανίων.

Συμμετέχοντες στη δράση, των οποίων οι συνταγές πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις, μοναδικότητα, πρωτοτυπία και βασικό υλικό, θα λάβουν τις απαραίτητες πρώτες ύλες από το ΜΑΙΧ και θα κληθούν να ετοιμάσουν (σε δική τους κουζίνα) τη συνταγή και να αποστείλουν φωτογραφία του πιάτου και φωτογραφία του δημιουργού του καθώς και προαιρετικά video της διαδικασίας παρασκευής.

Οι συνταγές που θα επιλεγούν συνοδευόμενες από φωτογραφίες των πιάτων και φυσικά το όνομα και τη φωτογραφία του δημιουργού τους, θα τυπωθούν σε μικρό βιβλιαράκι και θα διανεμηθούν μέσω μεγάλων super market, ενώ θα βρίσκονται διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του έργου, http://castanea.maich.gr/.

Χρονοδιάγραμμα

  • Αποστολή ολοκληρωμένων συνταγών με τίτλο συνταγής, υλικά σε γραμμάρια-κιλά και σαφείς οδηγίες εκτέλεσης στο email: tsounapi@maich.gr: 15 Μαρτίου, 2021  
  • Αξιολόγηση συνταγών και επικοινωνία με τους δημιουργούς των επιλεγμένων συνταγών αναφορικά με την προμήθεια των απαραίτητων υλικών: 19 Μαρτίου, 2021.
  • Υλοποίηση των παρασκευών από τους ίδιους τους δημιουργούς με χρήση των υλικών που τους δόθηκαν, σε δική τους κουζίνα και αποστολή φωτογραφιών (τουλάχιστον 3), φωτογραφία του δημιουργού και προαιρετικά video περιγραφής της εκτέλεσής της: 24 Μαρτίου, 2021. 
  • Εκτύπωση εντύπου με θέμα «Δημιουργικές συνταγές με ορεινό κάστανο ν. Χανίων» και διανομή του από μεγάλα super market του νομού και ανάρτηση των συνταγών, φωτογραφιών και video στην ιστοσελίδα του έργου http://castanea.maich.gr/ : 31 Μαρτίου, 2021.

Σε όλους του συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά συμμετοχής στη συγκεκριμένη δράση. 

Επικοινωνία:     κα Γιώτα Τσουνάπη, Chef ΜΑΙΧ; email: tsounapi@maich.gr

                                Τηλ: 2821035000 εσωτ. 570 καθημερινές 10:00-13:00

All news